När du ska arrangera en konferens är det mycket som ska planeras. Ett vanligt misstag är att bara fokusera på de stora frågorna som ska avhandlas och som ni har arbetat väldigt mycket med, men det är minst lika viktigt att tänka på de små detaljerna.

Naturligtvis kommer arbetsmetoden och upplägget vara väldigt viktigt för dina deltagare, men det som dina deltagare kommer minnas långt efter att konferensen är avslutad är inte hur ämnena var upplagda. Det de däremot minns är hur fräscha och moderna konferenslokalerna var, vilken mat eller tilltugg som fanns på bordet och vilka aktiviteter ni gjorde som team. När det kommer till konferenslokaler och kontor kan ni med fördel använda er av Workaround. Workaround erbjuder kontorsplatser för både små och stora företag i hela Sverige. Du kan också vända dig till Workaround för konferenslokaler i ditt område.

Lyckas med konferensen – mat och dryck

Nu är det inte konferenslokaler och kontor som vi ska fokusera på, utan vilken mat och dryck du bör välja för just din konferens. Valet av mat eller tilltugg kommer bland annat att styras av om konferensen äger rum på morgonen, eftermiddagen eller kanske under en hel dag.

Tilltugg och fika

Oavsett om det är en lång eller kort konferens som du ska arrangera bör du se till att tilltugg och fika serveras på rullande band. Dina deltagare bör alltid ha något som de kan tugga på och dricka för att hålla sig mätta och fokuserade. Det kan t.ex. vara kaffe, kallt vatten med citron, samt bullar/kakor och frukt.

Se gärna till att det finns en bra variation på tilltugg så att fruktkorgen inte är det enda som erbjuds under hela dagen. Variera gärna mellan salt och sött, t.ex. bullar till det avsatta fikat och nötter eller andra snacks under mötets gång. När du sätter ihop en gemensam fika under morgontimmarna passar smörgåsar, chiapudding och matiga muffins. Under eftermiddagen är bullar och kakor ett bra val.

Luncher och middagar

De allra flesta konferenser pågår dock från tidig morgon till sen kväll och då är det naturligtvis viktigt att förse deltagarna med mer än gofika. Beroende på om du ska servera lunch eller middag kan valet av mat variera ganska kraftigt. Till lunchbjudning är det bra att välja något mer avslappnat. Det kan t.ex. vara lätta sallader eller matiga smörgåsar som innehåller mycket näring. Med näring kan du säkerställa att dina deltagare håller sig pigga och att de orkar fokusera hela eftermiddagen som följer.

Ska du även servera middag med dryck får den mer än gärna vara ganska välarbetad. Dina deltagare ska kunna slå sig ner till ro, bearbeta hela dagen och det ni har gått igenom och samtidigt kunna njuta av en mättande middag i goda kollegors lag. Har du serverat mycket fika och snacks under dagen behöver inte middagen vara mycket tung, men se till att den fungerar med resten av maten som har serverats. På så sätt skapar du balans och får en heldagsmeny som håller deltagarna mätta och belåtna.