Människor och djur är olika på många sätt, men vi har vissa gemensamma faktorer såsom att äta och dricka. Det är viktigt att få i sig bra mat och dryck för att må bra och fungera optimalt. Om du har djur, exempelvis hästar, kan du servera maten till hästarna i en foderhäck med tak så att de lättare kommer åt maten oavsett väderlek.

Bra mat för djur och människa

Kosten är en stor och betydelsefull del i livet. Att äta bra är det viktigaste för att främja en god hälsa. Det gäller både människor och djur. Därför är det viktigt att som djurägare ge sina djur det de behöver för att må så bra som möjligt då de inte själva kan välja vad de ska äta. Om djur inte får den maten de behöver kan de drabbas av en mängd olika sjukdomar såsom diabetes och cancer. Deras livslängd påverkas mycket av vad de får för mat genom livet. Ge därför både dig själv och dina djur bra mat om du vill att ni ska leva ett sunt och friskt liv ihop.

Servera maten rätt

Hur man serverar maten är viktigt då man till stor del äter med ögonen. Att exempelvis få barn att äta mer grönsaker blir lättare om man serverar grönsakerna på ett sätt som gör att grönsakerna framstår som lite roligare. Ett sätt att göra det är att finhacka grönsakerna och/eller göra en god sallad. Genom att finhacka grönsakerna blir det lättare att få i sig dem. Lägg även upp maten på ett snyggt och estetiskt sätt för att få ögonen att tycka om maten bättre.

Även djur behöver få sin mat serverad på rätt sätt. Hästar kan behöva foderhäck med tak för att kunna äta maten torr och fräsch då den inte vill äta foder som legat på marken eller blivit blöt. Det kan nämligen bidra till att den får i sig mögel och andra bakterier som kan göra den sjuk. Att servera djuren födan på rätt sätt är minst lika viktigt som att ge dem rätt mat.