Livsmedelsverket rekommenderar att alla vuxna äter ungefär 500 gram frukt och grönt om dagen. Det är hälsofrämjande att äta frukt och grönt varje dag, speciellt för att orka med alla utmaningar vardagen bjuder på. För att människor ska orka arbeta och bibehålla fokus en hel dag är bland annat frukt och grönt viktigt. Därför är Fruktleveransen perfekt att anlita för att alltid ha frukt på arbetsplatsen.

Frukt gör människor friskare

Frukt bidrar till en balanserad och hälsosam kost, vilket i sin tur gör att risken för vissa sjukdomar minkar. Det beror på att frukt innehåller en mängd näringsämnen som kroppen behöver. Fruktleveransen bidrar därför till att hjälpa medarbetarna att kunna upprätthålla ett hälsosamt leverne. Det är möjligt att göra vissa tillval som nötter, kaffe och mjölk som också kan vara bra för medarbetarnas välmående.

Produkter baserade på frukt

Frukt i annan form kan också vara bra för hälsan. Exempelvis vin som tillverkas av vindruvor kan i måttlig mängd vara hälsosamt enligt vissa studier. Till exempel innehåller rött vin polyfenoler, en antioxidant, som också är bra för hälsan. Vin kan även höja det goda kolesterolet, vilket kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Övriga viner